13. huhtikuuta 2017

Kauempana kuin Ruotsi

Kuulemma on varsin hyvä juttu, että aurinko ei ole paljoa lähempänä maapalloa. Kuuma tulisi täällä. Etenkin, jos aina käyttäisi toppatakkia. Jos olet joskus kävellyt ulkona kesähelteellä toppatakki päällä, ja sen alla pari kerrosta vaatetta kerrospukeutumisohjeitten mukaisesti, sulla on varmaan ollut kuuma. Ellei peräti hiki?

Lisää tuohon kokemukseesi paljon lisähikeä ja kuumotusta. Sitten sulla on pieni käsitys siitä, jos aurinko olisi esimerkiksi Suomesta yhtä kaukana kuin Ruotsi. Tai Merkurius. Jälkimmäinen muuten pyörii ns. 2:3-resonanssissa. Nyt tiedät senkin.

Merkurius on Suomeen nähden muuten paljon kauempana kuin Ruotsi tai Lontoo. Tämänkin tiedät nyt. Ehkä joskus pubivisassa saatetaan tuota kysyä, sitten voit päteä tiedoillasi.

Luulen, että ei ole vielä keksitty sellaista aurinkovoidetta, joka estäisi auringonottajaa palamasta siinä kuumuudessa. Tai jos on, sitä ei ole tuotu markkinoille kovan hintansa vuoksi. Ei kellään varmaan olisi sellaiseen aurinkovoiteeseen varaa? Luulen, että sellaisen tehovoiteen tuotekehityskustannukset olisi kauhean korkeat.

Ei siis kannata sanoa kaverille, että "onpa ulkona aurinkoista, mennään sinne."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mies ja joki